Garnki żeliwne są uniwersalne – brytfanna i garnek w jednym

granek

W naczyniach żeliwnych można przygotować zarówno dania obiadowe, jak i desery. GarnkiGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu, co poprawia walory smakowe i wartość odżywczą dań z żeliwa przyspieszają proces przygotowania dań. Zapobiegają ich przywieraniu i są odporne na uszkodzenia mechaniczne.

Na jakich kuchenkach można używać naczyń żeliwnych?

Naczynia żeliwneGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu i poprawia walory smakowe oraz wartość odżywczą dań mogą być używane na kuchenkach elektrycznych, gazowych, ceramicznych oraz na płytach indukcyjnych. Można je także wstawiać do piekarnika bez obawy o uszkodzenie tworzywa, z którego zostały wykonane. GarnkiGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu, co poprawia walory smakowe i wartość odżywczą dań z żeliwa są bowiem wypalane w bardzo wysokich temperaturach (od 850 do 1450 stopni).

Jakiego typu potrawy można przygotować w garnku żeliwnym?

Naczynia żeliwneGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu i poprawia walory smakowe oraz wartość odżywczą dań mogą pełnić zarówno funkcję brytfanny, jak też zwykłego garnka. W garnku żeliwnym można z powodzeniem przygotować potrawę jednogarnkową, nawet dla całej rodziny. Dostępne w różnych rozmiarach naczynia nadają się do smażenia, gotowania, pieczenia oraz duszenia. Są idealne do przyrządzania zup, gulaszów i makaronów. Można w nich usmażyć powidła i przygotować ciasto na racuchy, a także piec nimi w piekarniku.

Każdy z garnków Godin posiada dopasowaną pokrywę, w której jest wytwarzany obieg wody i pary. To sprawia, że przyrządzane potrawy  są soczyste i aromatyczne. Dodatkowo żeliwoŻeliwoŻeliwo rozprowadza ciepło równomiernie i stopniowo pozwalając na całkowitą kontrolę procesu gotowania, z którego są wykonane naczynia, znacząco skraca czas pieczenia potraw.

Doskonałe przewodnictwo cieplne

GarnkiGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu, co poprawia walory smakowe i wartość odżywczą dań żeliwneGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu i poprawia walory smakowe oraz wartość odżywczą dań charakteryzuje doskonałe przewodnictwo cieplne. Rozgrzewają się równomiernie, co pozytywnie wpływa na proces przygotowywania potraw. Nie należy się obawiać o przypalone w jednym i niedopieczone w drugim miejscu danieDanieDzięki żeliwnym garnkom przygotujesz pyszny i zdrowy obiad! . Nie ma też konieczności podlewania mięs lub makaronów wodą bądź sosem. To oszczędza czas i pozwala się skupić na przygotowaniu dodatków lub np. umyciu naczyń. Po wstawieniu potrawy do piekarnika nie trzeba zmieniać ustawienia pokręteł np. z grzania od góry na grzanie na dół lub włączanie termoobiegu. Wystarczy wybrać program bądź termoobieg i zostawić danieDanieDzięki żeliwnym garnkom przygotujesz pyszny i zdrowy obiad! w środku na zalecany w przepisie czas.

GarnkiGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu, co poprawia walory smakowe i wartość odżywczą dań żeliwneGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu i poprawia walory smakowe oraz wartość odżywczą dań zatrzymują ciepło na długo. To pozwala na dołożenie kolejnej porcji lub nakarmienie spóźnialskiego gościa bez konieczności ponownego podgrzewania.

GarnkiGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu, co poprawia walory smakowe i wartość odżywczą dań żeliwneGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu i poprawia walory smakowe oraz wartość odżywczą dań – zakup na lata

GarnkiGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu, co poprawia walory smakowe i wartość odżywczą dań żeliwneGarnki ŻeliwneWyprofilowana pokrywa stwarza zamknięty obieg pary i wody w naczyniu i poprawia walory smakowe oraz wartość odżywczą dań są bardzo trwałe. Przy zachowaniu odpowiednich reguł użytkowania będzie można ich używać przez wiele lat. Emaliowana powłoka garnków zapobiega  rdzewieniu naczyń. Warto pamiętać, aby nie wlewać zimnej wody do rozgrzanego garnka i konserwować go co jakiś czas, smarując wnętrze jadalnym tłuszczem.