Wyszukiwarka
Rady
- Zawsze używaj świeżo zmielonego czarnego pieprzu, świeżo startej gałki muszkatołowej i świeżo startego parmezanu
- Od kostek rosołowych zawsze lepsze są przygotowane samodzielnie wywary
- Zawsze warto zastosować własne, sprawdzone sposoby i "patenty". Niech przyrządzone przez Ciebie potrawy mają to je ne sais quoi
- Bouquet garni – bukiet ziół i warzyw związany w pęczek. Zieloną częścią pora owinąć liście selera, gałązki tymianku, nać pietruszki i liść laurowy. Związać dokładnie sznureczkiem.
- Wszystkie tłuszcze używane do smażenia zawsze można zastąpić oliwą z oliwek
- Sklarowane masło – w żeliwnym garnku stopić masło na małym ogniu nie mieszając. Zdjąć pianę z wierzchu, zlać sklarowane masło znad osadu. Sklarowane masło nie przypala się w wysokiej temperaturze.